maanantai 22. joulukuuta 2014

Tunnelmia

Syksyn kiire on nyt ohi. Tai no, kahdesta työstä ja yhdestä koulusta yksi on päättynyt. Jätin jäähyväiset rakkaalle työlleni, jota olen saanut kolmen vuoden ajan tehdä. Päätös ei ollut kevyt eikä helppo, mutta ajatus on kytenyt mielessä jo pidemmän aikaa. Työ oli hyvin intensiivistä ja itsenäistä, joten ylitunnollisena työntekijänä koin aika suurta kuormitusta. Toivoin työhöni muutoksia, ja toiveeni kyllä kuunneltiin, mutta käytännön tasolla muutokset eivät olleet tässä vaiheessa mahdollisia. 

Sitten sain puhelun tutulta ihmiseltä, jonka kanssa olemme aiemminkin lastensuojelutyöstä ja ideoista keskustelleet. Hän pyysi minua töihin heille, ja työt olisivat alkaneet pian. Innostuksensekainen paniikkihan siinä iski. Sain onneksi järjesteltyä asiat niin, että tein siirtymää syksyn ajan. Vähensin edellisen työni tunteja ja tein muutamaa päivää viikossa uuteen paikkaan. Syksy oli todella tiukka ja kiireinen, mutta innolla ja vaihtelevien päivien ansiosta selvisin siitä. Perjantaina kävin aiemmassa työpaikassani sanomassa heipat... Ikävä on jo kova. Tunteet ovat vaihdelleet viikonloppuna paljonkin; välillä itkettää ja sitten taas tulee helpotus. Uusi työpaikkani on lähellä, työnkuva laaja ja etenemismahdollisuudet hyvät. Uusi pomo on mahtava, ja työkaverit myöskin mukavia. 

Tämä muutos on minulle enemmän kuin vain työpaikanvaihto; koko elämäni muuttuu. Toivon, että osaan nauttia enemmän vapaa-ajasta ja irrottautua työstä helpommin. Tunteiden myllerrys taitaa kertoa siitä, että tämä irtiotto tuli oikeaan saumaan. Vaikka työ onkin ollut tärkeä ja iso(in) osa elämääni, nyt on korkea aika alkaa huolehtia itsestä ja pitää yhteyttä omiin läheisiin.

Joulukin tulee, taas se onnistui yllättämään. Sain onneksi viettää vapaata viikonloppua ja siivoilla kotia joulukuntoon. Saunankin pesin, mikä on kunnianarvoinen suoritus tässä kohtaa... Tänään käyn iltavuorossa, ja sitten alkaa kuuden päivän mittainen joululoma!

Tunnelmallista Joulunaikaa!
2 kommenttia: