torstai 7. elokuuta 2014

Ajatuksia äitiydestä - Tilanne etenee ;)

Vieläkö jaksatte lukea pohdintaa tästä aiheesta? Ei suuria mullistuksia konkreettisesti, mutta ajatuksentasolla kyllä jotakin. Jännä huomata, miten ystävien lasten myötä omakin suhtautuminen on kääntymässä hiljalleen paniikinomaisesta hyperventiloinnista rauhallisempaan ja myönteisempään valmistautumiseen. Ajatus lapsensaamisesta on vielä vieras, mutta huomaan välillä miettiväni, kuinka lapsi istuisi mihinkin tilanteeseen tässä perheessä. 

Ikä aiheuttaa edelleen stressiä ja lievää ahdistusta, varsinkin jos sattuu vertaamaan itseään muihin tai pahimmassa tapauksessa omiin sekä ystävien vanhempiin. En kuitenkaan ole ainut, joka mahdollisesti saisi ensimmäisen lapsensa kolmekymppisenä tai yli, joten ehkä selviäisin. Oma suunnitelma ja toive on kuitenkin ollut saada lapsi nuorempana, joskus murkkuna ystävän kanssa pohdittiin sopivan iän olevan 25v, hah! 

On helpotus huomata oman prosessin etenevän, ja olen tyytyväinen siihen, että emme ole ulkopuolisen (eli oman sisäisen) paineen vuoksi alkaneet tuumasta toimeen liian nuorina. Nämä mietteet ovat tärkeitä, ja olisi ihanaa saada lapsi sitten, kun sitä oikeasti toivoo ja odottaa. Voihan tietysti käydä niinkin, ettei lasta kuulukaan, ja se olisi sitten oma prosessinsa jälleen. Jännityksellä odotetaan, mihin elämä vie!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti