lauantai 21. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-raparperipiirakka ja uusi matto

Tämän ohjeen bongasin ja nappasin sattumalta eräästä blogista. Muokkasin reseptiä vauhdissa vähäsen, ja piirakka on ehdottomasti suosittelujen arvoinen. Meillä kasvaa raparperia omassa pihassa, joten on kiva keksiä sille käyttöä. Mutta pidemmittäpuheitta:





Valkosuklaa-raparperipiirakka



Pohja:
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa/maitoa


Täyte:
pari-kolme vartta raparperia 
100 g valkosuklaata



Muruseos:
50 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vatkaten kananmuna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen nesteen kanssa. Painele taikina piirakkavuokaan.






Kuori ja paloittele raparperit, ja laita ne sekä rouhittu valkosuklaa pohjan päälle. Nypi rasva, jauhot ja sokeri murumaiseksi, ja levitä seos piirakan päälle.






 Paista keskitasolla 225°C n. 20 min.





Olen etsinyt jo pitkään kirjavaa räsymattoa keittiöön. Löytämäni vaihtoehdot ovat olleet joko liian kalliita, väärän värisiä tai -kokoisia. Nyt tärppäsi Kodin Ykkösessä, ja matto löytyi 60% alennuksella! Maton teille esittelee Harppa.







Niin ja hyvää juhannusta! Meillä kävi eilen "vieraita" grillaamassa ja saunomassa. Tänään ohjelmassa ainakin kirjan lukemista, elokuvien katselua ja rentoilua. Kuulostaa hyvältä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti