maanantai 30. kesäkuuta 2014

Mitä sinä arvostat itsessäsi?

Sain tämän haasteen Hennalta jo aikoja sitten, mutta vasta nyt tuntuu oikealta hetkeltä siihen tarttua. Aiemmin jo kirjoittelinkin, että olen miettinyt asioitani hyvinkin syvällisesti viime aikoina, ja välillä olo tuntuu eksyneeltä. Siksi haluan syventyä miettimään niitä asioita, joista olen omalla kohdallani varma. Monilla piirteillä on myös negatiiviset puolensa, mutta keskitytään nyt kuitenkin positiiviseen näkökulmaan...

Arvostan itsessäni:

Syvällisyyttä ja avoimuutta

Minun on helpompi keskustella uusienkin ihmisten kanssa suoraan syvällisistä asioista, kuin harrastaa smalltalkia. Toki joissain tilanteissa on viisaampaa pysyä pinnallisemmilla vesillä, kaikki eivät ymmärrä heti suoria kysymyksiä tai tilitystä. Yleensä joko avaudun kunnolla tai sitten menen lukkoon, riippuu tilanteesta, mielentilasta ja keskustelukaverista. Useimmiten avaudun, ja se saattaa yllättää kaverin.
Empaattisuutta ja tilannetajua

Olen todella empaattinen ihminen, ja minun on helppoa samaistua toisiin. Arvostan myös tilannetajuani, vaikka se tarkoittaakin joskus sitä, että huomaan aukaisseeni suuni väärässä kohtaa... Yleensä pystyn hyvin lukemaan ihmisiä ja tilanteita, ja toimimaan niiden mukaisesti, monia asioita huomioiden.

Huumorintajua

Huumorintajuni on hyvin kehittynyt ja persoonallinen ;) Kaikki eivät ymmärrä sitäkään ja joskus joudun hieman avaamaan vitsejäni. Samanlaisella huumorintajulla varustettujen ihmisten kanssa yleensä natsaa hyvin.

Rohkeutta

Olen tehnyt elämäni tärkeimmät päätökset nopealla aikataululla. Myös työasioissa ym. teen ratkaisuja intuition perusteella. Arvostan tapaani tehdä päätökset ja asiat rohkeasti niinkuin koen oikeaksi.
Luotettavuutta

Jos lupaan pitää salaisuuden (siis lupaan jos sitä pyydetään tai asia on ymmärrettävästi yksityinen :) ) niin todellakin pidän lupaukseni. Olen ystävilleni ehdottoman luotettava.

Vastuuntuntoa

Luotettavuuteen liittyy myös tunnollisuus, eli haluan hoitaa asiat, jotka on minulle uskottu. Olen hyvin vastuuntuntoinen ja koen herkästi huonoa omaatuntoa, jos jokin vastuulleni annettu tehtävä jää roikkumaan.

Taiteellisuutta

Koen olevani luova ihminen, vaikka luovuus valitettavasti jääkin usein arkisten puuhien alle. Rakastan taidetta ja musiikkia, ja pidän myös niiden harrastamisesta silloin, kun aikaa ja energiaa on riittävästi. Haluaisin maalata tauluja ja kirjoittaa kirjan. Ehkä jonain päivänä?
Haasteen saavat X-Ray ja Dreamer, toki muutkin saavat tämän napata!


2 kommenttia:

  1. No niin vihdoin palasin bloggerin maailmaan ja heti napsahti tämä haaste minkä tälleen jälkikätteen luin..

    Ps. I love your humour!

    VastaaPoista
  2. Mulla on ikävä sun tilannekomiikkaa!

    VastaaPoista