perjantai 6. joulukuuta 2013

Baileys-suklaajuustokakku

Tässä versioni reseptistä, johon on yhdistetty kahden erilaisen kakun ohjeet. Eli




Baileys-suklaajuustokakku

180g keksejä (esim dominot tai kaurakeksit)
75g voita/margariinia

4 liivatelehteä
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
3 valkuaista
150g tummaa suklaata
1 1/2dl Baileysia




Murenna keksit esim laittamalla ne pakastepussiin ja kaulimalla pussin päältä. Sulata rasva ja sekoita keksimuruihin. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin leivinpaperi, ja voitele vuoan reunat. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle.




Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä, ja sillä aikaa valmista täyte. Vaahdota vispikerma, ja vatkaa sen sekaan tuorejuusto. Vaahdota myös valkuaiset ja sekoita kerma-tuorejuusto vaahdon joukkoon. Sulata suklaa esim mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Lisää suklaa vaahdon joukkoon. 







Kuumenna Baileys kiehuvaksi kattilassa, ja sulata liotetut liivatteet kuumaan nesteeseen. Kaada Baileys liivatteineen ohuena nauhana sekä huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Itse annoin Baileysin jäähtyä hieman, mutta silloin täytyy olla tarkkana, ettei liivate ehdi jähmettyä paakuiksi. Kaada seos vuokaan pohjan päälle, ja hyydytä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Rouhi päälle suklaata :)




Hyvää Itsenäisyyspäivää!!


2 kommenttia: