perjantai 8. marraskuuta 2013

Sisustuspulmia!

Olen tehnyt itsestäni havainnon, että vaikka olen esteettinen ja luova ihminen, en osaa hyödyntää näitä ominaisuuksiani kotonani. Olen periaatteessa kiinnostunut sisustamisesta, mutta kotona en ole maalannut yhtäkään seinää tai ideoinut mitään tavallisesta poikkeavaa. Tässä talossa olemme asuneet kaksi vuotta, mutta silti on paljon keskeneräisiä asioita, eikä koti ole vieläkään aivan "oman näköinen". Toivoisin lisää kodikkuutta ja tunnelmaa.

Kodissamme on valkoiset seinät ja tummat lattiat. Rakastan näitä lattioita, vaikka koirat ja kissat ovatkin jo sutineet sitä naarmuille, ja hiekkaiset tassunjäljet näkyvät heti. Seinien maalausta olen mietiskellyt jo muutosta lähtien, mutta en osaa hahmottaa, mitkä seinät kannattaisi maalata. Talo on vanha, ja väliseiniä on purettu paljon, joten avonaisesta tilasta pitäisi osata valita oikeat kohdat maalattavaksi, jotta halutunlainen tunnelma löytyisi. Tummalle lattialle sopivat kauniisti vaaleat matot, mutta nyt olen alkanut kaivata enemmän väriä. Lisäksi vaaleilla matoilla ne kuraiset tassunjäljet näkyvät erityisen hyvin...

Väriä olen tuonut kotiin verhoilla ja tauluilla. Minulla on muutamia rakkaita verhoja, joita vaihtelen vuodenaikojen ja fiiliksen mukaan. Keittiössä värimaailmaa on mietittävä tarkemmin, koska tummaa sävyä lattian lisäksi tuovat myös iso harmaa leivinuuni sekä harmaat kaapistot ja välitila. Keittiössä olen käyttänyt verhoissa talvisin tummaa viininpunaista, kesäisin oliivinvihreää sekä tällä hetkellä tummaa petroolinsinistä. Joistakin asioista minulla on myös päähänpinttymiä, esim. en halua käyttää keittiössä tavallisia kappaverhoja, vaikka ikkunoiden alla on pöytätasot. En vain pidä rypytetyistä kapoista, ja pelkään mummomaista tunnelmaa. Olen ommellut keittiön verhot kappakankaista, ja osa niistä on suoria sekä osa purjerenkailla ripustettavia. Toivoisin keittiöön laskosverhoja, mutta en ole löytänyt ikkunoiden levyisiä mistään. Ompelemalla nekin tietysti saisin, jos uskaltaisin tarttua hommaan ;)

Tässä pohdiskeltuani olen huomannut, että minua häiritsee edelleen entisiltä asukkailta jääneet valaisimet ja muut roinat. Ehkä vieläkin arkailen rohkeampaa heittäytymistä sisustamiseen, koska en vieläkään ymmärrä, että talo on täysin meidän (okei, vähän myös pankin). Mieheni haluaa varmasti sanoa mielipiteensä myös sisustuksen suhteen, mutta ei ole innokas tekemään extra-projekteja, joten käytännössä minulla on vapaat kädet. Tyylimme on hyvin samanlainen, emme pidä hirmuisesta tavaranpaljoudesta, mutta haluamme kodin olevan tunnelmaltaan lämmin ja rento.

Yksi iso mielikuvituksen vapaata lentoa estävä tekijä on raha. Haluaisin tehdä hieman muutoksia vessaan, mutta siihen uppoaisi usempi satanen. Olen myös näiden kahden vuoden ajan halunnut vaihtaa kaappien vetimet, mutta vetimiä tarvittaisiin kymmeniä, joten sekin on jäänyt suunnittelun asteelle. Haluaisin oppia sisustamaan luovasti niin, ettei rahaa välttämättä kovin paljoa tarvittaisikaan.

Sisustajat, herääkö teille ajatuksia tai olisiko vinkkiä värimaailman piristämiseksi? Vallitsevat värit ovat siis valkoinen, harmaa ja tumma puu, joille kaipaisin virkistävää seuraa. Millainen tehostesävy voisi sopia joihinkin seiniin, ja kuinka voisin yhdistellä värejä rohkeammin?2 kommenttia:

  1. Pitää tulla käymään jahka kerkee niin vois yhdessä tuumailla! Siihen kun vielä pystyis yhdistää pienen ostosreissun..
    Satu M.

    VastaaPoista
  2. No niimpä :) Sitä odotellessa! <3

    VastaaPoista