sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ihana viikonloppu

Olin viime viikon töissä, ja sen jälkeen perjantaikin tuntui taas perjantailta... Työviikko ei ollut kovinkaan raskas, mutta kahden kuukauden sairausloman jälkeen pelkkä ajatustyö otti voimille. Pääsin aloittamaan viikonloppua perjantaina jo hyvissäajoin, ja tulin kaupan kautta kotiin. Kotona puhuin ystävän kanssa puhelimessa kaikessa rauhassa, ja oli ihanaa jo siinä hetkessä päästä vapaan viikonlopun tunnelmaan (ei ole minulle itsestäänselvyys...). Illalla leivoin miehelle juustokakun kiitokseksi hyvästä huolenpidosta saikun aikana, laitan tännekin reseptin kuvineen. Muuta en leppoisasta illasta muistakaan, taisin katsoa telkkaria ja nukkua hyvin.

Lauantaina heräiltiin rauhallisesti, katsottiin ruokaohjelmia ja maisteltiin aamukahvilla kakkua. Mies lähti koirien kanssa pihahommiin, ja minä jäin siivoamaan. Huh, tulikin sitten siivottua tosissaan! Olen hurjan kiitollinen ja iloinen saikun aikana saadusta siivousavusta, mutta oli silti mahtavaa päästä itse imuroimaan, luuttuamaan ja järjestelemään. Joku kieroutunut nautinto siinä on, kun saa imuriin pitkään lojuneet kissankarvat ja kuolleet kärpäset ;) Siivosin siis pitkän kaavan mukaan, ja virittelin lisää jouluvaloja sisälle. Huhkimisen jälkeen syötiin, katsottiin elokuvaa ja askartelin joulukoristeita. Illalla luin kirjaa, käytiin saunassa, ja katsottiin taas elokuvaa. Onnistunut lauantai siis!

Tänään olen siivoillut ulkoeteistä, ulkoillut koirien kanssa, lueskellut ja pessyt pyykkiä. Olen nauttinut pikkupakkasesta ja lumesta, ei rapaisia tassunjälkiä tänään... Äsken oivalsin, että on mahdottoman hyvä olla. Tänä viikonloppuna olen päässyt elämään "normaalisti", melkein kuin ennen sairauslomaa. Esimerkiksi ulkona koiria kuvatessa pystyin huoletta menemään kameran kanssa kyykkyyn, olen uskaltanut kantaa imurin yläkertaan, olen voinut pyyhkiä lattiat sängyn alta, olen köllötellyt kivuttomien unien jälkeen sängyllä kyljellään sekä tehnyt jo huomaamattanikin paljon asioita, joihin en pari viikkoa sitten kyennyt. IHANAA! Kaiken lisäksi rauhallinen joulu lähestyy, töihin on ollut mukava palata kiireettömämmän aikataulun sekä uusien ideoiden pariin, kotona on tunnelmallista ja mukavaa rakkaiden karvaisten sekä yhden hieman vähemmän karvaisen kanssa. Ei ole mitään syytä, miksi viikonlopun ihanat asiat eivät voisi olla piristämässä myös arkea.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti