lauantai 6. heinäkuuta 2013

Matkalla parempaan

Edellisessä postauksessa kirjoittelin hyvän olon etsinnästä. Tässäpä tämän päivän tilanne:

Ruokavalio...
on säilynyt kevyenä ja pitänyt sisällään paljon kasviksia. Proteiinia pitää välillä ihan hakemalla hakea, se meinaa herkästi jäädä vähemmälle. Unohdin ostaa viikonloppukarkit, mikä on aika iso juttu :D Saatiin perjantaina mansikat, joten niitä on nyt sitten popsittu ihan urakalla. En kuitenkaan ota paniikkia sokerin tai vehnän karttelusta, eilen paistettiin vieraille lettuja ja ihan hyvällä omallatunnolla maistelin niitä minäkin. Turha stressi on pahasta!

Liikunta...
on ollut mielestäni hyvin osana kulunutta viikkoa. Kävin salilla tekemässä käsitreeniä, koiran kanssa hölkällä, hullulla kahvakuulatunnilla sekä tänään ratsastamassa. Hassua, mutta olen alkanut löytää taas liikunnan iloa. Esim. kahvakuulatunti oli tiukka, mutta sain onnitella itseäni siitä, että kuitenkin selvisin, ja kunto on varmasti noussut. Rääkkitunneille tulee mentyä ihan vain siksi, että sen jälkeen on niin hyvä olo. Kunnon nousun huomaa myös ratsastustunnilla.

Kilpirauhasen toiminta...
on verikokeiden mukaan nyt parempi. t4v-arvo on edelleen matala, mutta oli noussut hieman edellisestä testistä. Pistää miettimään, voisiko e-pillereiden hormoneilla olla tähänkin vaikutusta!

E-pillerit...
ovat edelleen käytössä, mutta olo on ollut tasaisempi.

Psyykkinen vointi...
on ollut rennompi. Töitä on ollut vähemmän, ja ainakin tällä viikolla osasin nauttia ylimääräisestä vapaa-ajasta. Asiaan auttoi myös Maria Veitolan kolumni Trendissä. Maria kirjoitti siitä, kuinka unelma-ammatissaan tavoittelee täydellisyyttä. Kolumnissa kuvattiin hyvin sitä, mitä olen kokenut. Itsellä on niin kovat vaatimukset oman työn tavoitteiden saavuttamiseksi, ettei muista nauttia siitä, että tekee juuri sitä, mitä haluaa eniten maailmassa tehdä. Kun työtä tekee omalla persoonallaan ja sydämellään, sitä ei voi tehdä "löysin rantein". Oli huojennuttavaa, että tämä ilmiö on ihan yleinen.

Ei voi siis nimetä yhtä asiaa, mikä olisi parantanut oloani viime aikoina; kaikki vaikuttaa kaikkeen. Varmasti tasaisempaan mielialaan on johtanut kesä, liikunnasta saatu hyvä olo, sokerin vähentäminen, hormonit jne. Turvotuksen tunne on ennallaan, voisi olla viisasta jättää puntarin vilkuilu sikseen. Pääasia, että ollaan menossa oikeaan suuntaan!
1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä <3
    Mä oon huomannu omassa elämässä yhen ison puutteen, mikä on mun vanha "ase" pelkoo, ahistusta ym vastaan, nimittäin ylistys! nostaa näkemään asioita Jumalan näkökulmasta, nostaa uskoo ja luottamusta, lisää iloa. Aika simppeliä! =) Ja ostin muuten painotetun hula-vanteenkin! ekan kerran kokeilun jälkeen tuntuu yllättävän monipuoliselta!

    VastaaPoista