sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Testissä itsetehdyt jätskit

Ruoka.fi sivuilla on ollut käynnissä makeimman jäätelön äänestys. Ehdokkaita selaillessa alkoi jätskihammasta kolottaa, joten parhaalta kuulostavia piti päästä hetimmiten kokeilemaan. Olen tehnyt kerran aiemminkin itse jäätelöä. Sitruunajäätelön ohjeen vein Keltaisesta keittiöstä ja lorautin joukkoon lakritsikastiketta. Hyvää tuli! Ruoka.fi:n kilpailussa jätskeissä on käytetty glukoosisiirappia, mikä vaikuttikin koostumukseen.

Testiin pääsivät ensimmäisinä Fazerina-, paahdettu valkosuklaa- sekä kookos-vanilijajädet. Jäätelömassan tekeminen oli kaikkien kohdalla helppoa. Paahdetun valkosuklaan kanssa kävi vähän hassusti. Oma uuni taisi olla ohjeen tekijän uunia tehokkaampi, koska paahdettuahan siitä tosiaan tuli. Suklaa muuttui minimi paistoajassa ruskeaksi rouheeksi, mutta maistui toffeelta, joten ei hätää!

Kaikki seokset mahtuivat 0,9l pakkasen kestäviin astioihin. Tässä jätskit matkalla pakastumaan. Vasemmalta oikealle: paahdettu valkosuklaa, Fazerina, kookos-vanilija.


Lopputuloksena voisi sanoa, että paras koostumus on Fazerina-jäätelössä, aika lähellä kaupan jätskejä. Paahdetusta valkosuklaasta tuli hurjan makea, sen kaveriksi voisi sopia vähän kirpakat marjat tai hedelmät. Kookos-vanilija on näistä kevyimmän ja raikkaimman makuinen, nousi lemppariksi! Ensi kerralla pistän joukkoon myös kookoshiutaleita.

Itsetehtyä jätskiä on tosiaan helppo tehdä, eikä konetta tarvita. Jäin kuitenkin miettimään glukoosisiirappia. Jos tekee itse jäätelöä lisäaineiden pelon vuoksi, niin onko glukoosisiirappi sitten kovin hyvä vaihtoehto? Ja mitä se oikeastaan on? Infoa kertoo Dan Sukker. Kaloreita ajatellen voi myös olla viisaampaa tehdä jätskit ilman tätä ihmeainetta. Täydellisen itsetehdyn jäätelön etsinnässä glukoosisiirapista on kuitenkin koostumuksen kannalta hyötyä.

2 kommenttia:

  1. hei kiitos tästä! mie oon kanssa miettinyt että millaista tulis omatekemästä jäätelöstä, joten tämmöistä pitänee kokeilla ! ei vaan tee hyvvää meikäläiselle tehhä tommosia herkkuja kiusaksi :P

    VastaaPoista
  2. Voithan etsiä kevyemmän ohjeen, esim siitä Keltaisen keittiön sitruunajätkin pohjasta voi tehdä muitakin makuja! Minusta sokerin määrää voi monesti vähäsen vähentää, ja oisko sitten kerman tilalle jotain kepeämpää, esim. vähempi rasvainen soijapohjainen "kermavaahto".

    VastaaPoista