perjantai 17. toukokuuta 2013

Väsy

Mietin, että kuinka tarkkaan haluan tänne kuulumisiani kertoa, ja onko siitä kenellekään hyötyä. Tulin siihen tulokseen, että voi siitä olla hyötyä ainakin minulle :) Joten tässäpä taas vähän avautumista ja ajatusten kokoamista.

Tällä viikolla havahduin huomaamaan, että rankka kevät on vaatinut paljon, ja olen aika sujuvasti unohtanut oman jaksamiseni. Säikähdin, kun tajusin, etten jaksa olla töissä skarppina ja kohdata asiakkaita ammatillisesti. Tunteet alkoivat olla herkässä ja hermot kireänä, sain nieleskellä kiukkua ja kyyneliä tilanteissa, joista yleensä selviän kevyemmin. Juttelin tuntemuksistani lähiesimieheni kanssa, joka suositteli parin päivän hermolepoa. 

Lepopäiviini on kuulunut kuntosalia, ystävien tapaamista ja yksi pieni työtehtävä, jonka halusin hoitaa. En osaa sanoa, olisiko ollut fiksumpaa olla vain kotosalla, vai oliko parempi lähteä karkuun likaisia ikkunoita ja hiekkaisia lattioita. Herkästi alan tekemään "pakollisia" kotitöitä, vaikka en välttämättä jaksaisi. Näiden parin päivän aikana olen yrittänyt unohtaa työasiat ja antaa muille ajatuksille tilaa. Samalla tajusin, kuinka intensiivisesti olen tehnyt kevään aikana töitä, ja kuinka stressin ja väsymyksen merkkejä on ollut näkyvissä jo aiemminkin. Parisuhde on jäänyt hoitamatta, tunteet ja ajatukset hautautuneet työasioiden alle, into kotona puuhasteluun laantunut, flunssa uusiutunut useasti kevään aikana... Lisäksi on ilmaantunut mysteeristä ihottumaa sekä tuttuna stressin oireena finnit.

Ymmärrän hyvin muiden uupumusta, mutta omaa väsymystä on vaikeaa hyväksyä. Tunnollisena suorittajana en osaa suhtautua ylimääräisiin vapaapäiviin, ja tunnen, että minun pitäisi jaksaa. Tiedän, että olen ihminen, kuten muutkin, mutta silti väsyminen tuntuu luovuttamiselta ja epäonnistumiselta. Taas ollaan saman kysymyksen äärellä kuin flunssaisenakin; mistä tiedän, onko pidempi breikki paikallaan, vai olenko työkuntoinen? Pieni lomanpätkä häämöttää parin viikon kuluttua, mutta kuten ihana esimieheni sanoi, loma ei ole loppuunpalaneen ihmisen kokoamista varten. Pitäisi olla kunnossa, että lomasta jaksaisi nauttia, ja että saisi siitä kaiken irti.

Pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti