torstai 9. toukokuuta 2013

Kuuma peruna

Törmäsin blogimaailmassa pariin tekstiin, joissa kirjoiteltiin H&M:n bikinimainoksesta. Mainoksessa on suhteellisen normaalin näköinen nainen, ja ehkä kuvaa on muokattu vähemmän kuin yleensä... Minä näen tällaisen mainostuksen hyvänä asiana, eniten tunteita herätti postausten kommentit. Tekstit löytyvät täältä ja täältä. Ja kuva on tässä:


Telkkarissa on näkynyt mainos, jossa Beyonce pyörii hiekassa rimpsubiksuissaan hiukset liehuen, ja väkisinhän sitä katsoessaan tuntee huonommuutta. Onko mainoksen tarkoituksena saada ostajat uskomaan, että näissä bikineissä näytät samalta kuin mainoksen malli? Minuun sellainen uskomus ei uppoa, enemmänkin ajattelen että voi kamala, miltähän nuo näyttäisivätkään minun päällä. Mainostus ja kuvien muokkaus on mennyt liian pitkälle. Normaalipainoinen ihminen (esim. minä) tuskailee makkaroidensa vuoksi, vaikka tosiasiassa voisi ajatella olevansa hyväksyttävä kumpuineen kaikkineen. Ajatuksia?

3 kommenttia:

 1. aamen! en voi muuta todeta :)

  musta tuo mainokse malli on niin upea - normaali nainen!

  VastaaPoista
 2. totta! luulen, että pohjimmiltaan kaikkia naisia ahistaa mainonta nykyään. kukaan ei voi välttyä törmäämästä talonkokosiin perse- ja tissimainoksiin, enkä kyllä rehellisesti sanottuna tiiä mitä niillä millonki mainostetaan. mulla ainaki käy kans mielessä, että voi paska, mä kyllä näyttäsin ihan tosi rumalta tommosissa.

  VastaaPoista
 3. Ikävin juttu tässä mainoksessa on tietysti se, että tämä malli luokitellaan plus-kokoiseksi, vaikka ainakin minun silmiin näyttää ihan normaalipainoiselta. On aika hankalaa naisena olla tyytyväinen itseensä, kun tuntuu että "pitäisi" olla tietynlainen. Vaikkakin itse taitaa olla itsensä pahin arvostelija...

  VastaaPoista