sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Paras piparkakkutaikina

Eihän tämä varsinaisesti mikään leivontablogi ole, mutta keittiössä häärääminen on kuitenkin yksi minulle tärkeä asia. Eli tässä ihan paras piparkakkutaikina. Ohjeen olen saanut äidiltä, enkä muita reseptejä suostu edes kokeilemaan. Mistään salaisesta ja vanhasta suvun reseptistä ei kuitenkaan ole kyse, sillä samantyyppinen taitaa löytyä Santa Maria -piparkakkumaustepussin takaa ;)




Äiskän piparkakut

2,5dl siirappia
3dl fariinisokeria
250g voita tai margariinia
1pss piparkakkumaustetta (suosittelen sitä Santa Mariaa)
2 munaa
1tl suolaa
2tl soodaa
10dl vehnäjauhoja

Siirappi, fariinisokeri, rasva ja mausteet kiehautetaan kattilassa. Seos jäähdytetään ja joukkoon vatkataan sähkövatkaimella munat sekä sen jälkeen yhdistettynä kuivat aineet. Taikinan annetaan maustua jääkaapissa seuraavaan päivään tai vaikka sitä seuraavaan. Leipoessa taikinaa kannattaa pitää edelleen jääkaapissa, ja sieltä ottaa aina tarvittava määrä kaulittavaksi. Piparit paistetaan n.175 asteen lämmössä. Aika vaihtelee, mutta ne paistuvat nopeasti. Itse paistoin kiertoilmauunissa pari peltiä kerrallaan vähän reilut 5min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti