lauantai 15. joulukuuta 2012

Joulutorttuja ja vähän muutakin

Viime jouluna innostuin kokeilemaan itsetehtyjä joulutorttuja. Ihastuin niihin niin kovasti, että pakkohan niitä oli väkerrellä nytkin. Tällä kertaa tein taikinan kaksinkertaisena, ohje Kinuskikissalta. Monesti kuulee, että itsetehtyinä piparit tai tortut ovat työläitä, mutta ei nämä nyt niin hankalia ole. Suosittelen pakastamaan osan tortuista hilloa ja paistoa vaille valmiina. Olisin ottanut kuvan, mutta ne tänään paistetut tuli jo syötyä! Näiden jälkeen ei kaupan pahvinmakuisia torttusia ole ikävä.

Tänään on muutenkin ollut aika toimelias päivä. Aamupäivästä käytiin pyörähtämässä oman kylän maalaismarkkinoilla, josta lähti mukaan ruisleipää, hunajaa, kylmäsavulohta sekä kranssin pohja. Jotakin pientä askartelua siis luvassa...kunhan keksin miten sen toteutan. Havukranssi vai jotain yksinkertaisempaa, hmm? 

Markkinashoppailun jälkeen oli vuorossa ratsastustunti, missä treenailtiin istuntaa, harjoitusravia, puolipidätteitä sekä laukannostoja. Tunnista jäi oikein hyvä fiilis, oli huippu heppa alla :) Olen jotenkin tykästynyt lämppäreiden herkkyyteen, toimivat kevyemmillä otteilla. Mutta tämä on siis mielipide niistä hevosista, joilla olen nyt syksyn aikana ratsastanut, sen syvempää kokemusta minulla ei oikein olekaan.

Ratsastuksen jälkeen koitti tuo alussa mainostettu torttuprojekti, ja sitten tuli kylään ystäviä. Iltapuuhaksi aloitin vielä tekemään joulua varten kakkua, jonka ohje jälleen täällä. Aloitin marenkipohjista ja kanelikinuskista, loput teen huomenna. Ja muutakin leipomista on huomenna tiedossa, suunnitelmissa olisi tehdä mummille joululahjaksi leipä ja kuivakakku. Jos jaksaa, niin piparkakkutalon tarvikkeet olisivat myös valmiina... Voi kun sais jo jäädä joululomalle!

Kuvia viime viikonlopulta:2 kommenttia:

  1. Taiat olla aikamoinen leipoja, kuulostaa herkullisilta kaikki nuo sinun leipomukset. Ja että tortutki ihan alusta asti itse, huh hei! Emäntä kerrakseen ;)

    VastaaPoista
  2. Hahaa, kiitos :D Leipominen on yks mun rentoutumiskeinoista!

    VastaaPoista